Σεμινάριο Φωτογραφίας

Στα Άνω Δολιανά η φύση κάθε μέρα μας χαρίζει πανέμορφες εικόνες.

Εμείς προσπαθούμε να είμαστε εκεί συνεχώς και να τις καταγράφουμε με τη φωτογραφική μηχανή μας για να τις μοιραζόμαστε με όσους δεν μπορούν να βρίσκονται εδώ.

Σε κάποιους μπορεί να μην αρκεί αυτό.

Γι’ αυτό θέλουμε να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας.

Διοργανώνουμε λοιπόν διήμερα σεμινάρια για τη «Φωτογραφία Φύσης».

Την πρώτη μέρα, με τις φωτογραφικές μας μηχανές περπατάμε στα δρομάκια των Άνω Δολιανών, και φτάνουμε ως τη ρεματιά, στο κάτω μέρος του χωριού, φωτογραφίζοντας.

Επιστρέφουμε μετά από δυο ώρες περίπου και αφού ξεκουραστούμε συγκεντρωνόμαστε στο  χώρο της 5ente. Βλέπουμε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, μιλάμε με αφορμή αυτές  και προσπαθούμε να σας δείξουμε  τρόπους και μικρά μυστικά για να γίνουν καλύτερες.

Στο τέλος, προαιρετικά, προβάλουμε τα έργο του Ansel Adams ενός από τους μεγαλύτερους φωτογράφους φύσης, αλλά και άλλων επίσης σημαντικών δημιουργών.

 Την επόμενη μέρα ακολουθούμε την διαδρομή της προηγούμενης για πρακτική εφαρμογή όσων μάθαμε. (Ιδανικά προσπαθούμε να τραβήξουμε τις ίδιες φωτογραφίες.)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους (πάντα έχει ενδιαφέρον η φρέσκια ματιά), αλλά και σε φωτογράφους με εμπειρία (γνώμες εμπεριστατωμένες πάντα κάνουν καλό στη διαδικασία ενός μαθήματος).

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6972582918 ή μέσω mail στο info@5ente.com

Σεμινάριο Decoupage

Decoupage ονομάζεται η τέχνη του να ενσωματώνεις χαρτί, ρυζόχαρτο ή χαρτοπετσέτα σε διάφορες επιφάνειες με την χρήση ειδικής κόλας και βερνικιών.

Στο «Μην Πετάξεις Τίποτα!», το οποίο ενσωματώθηκε στην 5ente, πειραματιζόμαστε για περισσότερο από μια δεκαετία με διαφορετικές τεχνικές και υλικά. Τις γνώσεις μας αυτές μοιραζόμαστε μαζί μας σε σεμινάρια που διοργανώνουμε στην έδρα της 5ente και στη φύση των Άνω Δολιανών.

Διακοσμούμε με decoupage φυσικά υλικά (ξύλο, πέτρα κ.α.) τα οποία συλλέγουμε σε μια βόλτα που κάνουμε στις γειτονιές και στη ρεματιά του χωριού . Εάν ο καιρός το επιτρέπει το σεμινάριο γίνεται σε εξωτερικό χώρο, διαφορετικά στον στεγασμένο χώρο της  5 ente.

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6972582918 ή μέσω mail στο info@5ente.com

 Σεμινάριο Πυρογραφίας 

Πυρογραφία είναι η τεχνική του «να ζωγραφίζεις  με τη φωτιά».  Το ξύλο όταν εκτίθεται στην φωτιά στην ουσία καταστρέφεται...Όμως μέσα από την καταστροφή αυτή ένα έργο τέχνης γεννιέται...!

Στο σεμινάριο μαθαίνουμε μερικές από τις τεχνικές πυρογραφίας σε ξύλο δημιουργώντας ο καθένας το δικό του έργο το οποίο στο τέλος θα κρατήσει.

Το μάθημα γίνεται στον χώρο της 5 ente στα Άνω Δολιανά.

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6972582918 ή μέσω mail στο info@5ente.com

Σεμινάριο Μακραμέ

«Μακραμέ» ονομάζεται η τεχνική δημιουργίας «υφάσματος», δένοντας κόμπους με τα χέρια, χωρίς πλέξιμο ή χρήση αργαλειού ή οποιουδήποτε άλλου εργαλείου.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους κλωστή: βαμβακερή, νάιλον, κηροκλωστή , δέρμα. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν  χάντρες, κοχύλια, μεταλλικά στοιχεία κ.α.

Στο σεμινάριο μαθαίνουμε μερικές από τις τεχνικές «Μακραμέ» για το πλέξιμο βραχιολιών, δαχτυλιδιών, κολιέ.

Τα υλικά τα παρέχουμε εμείς και φυσικά στο τέλος τα έργα τα κρατούν οι δημιουργοί τους.

Το μάθημα μπορεί να γίνει υπαίθρια, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, διαφορετικά στον χώρο της 5 ente στα Άνω Δολιανά.

 

Διάρκεια περίπου 3 ώρες

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6972582918 ή μέσω mail στο info@5ente.com

Αρχική Σελίδα                                                                                                                   Επιστροφή

5ente

 Proudly created with Wix.com

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

Ονειρολόγιο

Άνω Δολιανά, Αρκαδία

Τ.Κ. : 22013

e:info@5ente.com ,t:6972582918