top of page

Φωτογραφική βόλτα και μάθημα φωτογραφίας στα Άνω Δολιανά

 

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου περπατάμε και φωτογραφίζουμε τα Άνω Δολιανά και τη φύση γύρω από αυτά, ακολουθώντας το Τοπικό Δίκτυο Μονοπατιών.

Σημείο συνάντησης το καφενείο Ονειρολόγιο στο κέντρο του χωριό.

Στις 10 π.μ. σας περιμένουμε με τις φωτογραφικές σας μηχανές (DSLR, compact, mirorless, ακόμη και αναλογικές), ή με τα έξυπνα κινητά σας τηλέφωνα για ένα ιδιαίτερο μάθημα φωτογραφίας.

Η διαδικασία φωτογράφισης είναι πια πολύ εύκολη και όλοι μπορούν να βγάλουν μια φωτογραφία. Για να γίνει όμως αυτή η φωτογραφία καλύτερη και για τον καθένα ιδιαίτερη υπάρχουν μερικά μικρά «μυστικά», που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Επίσης, αν και είναι μοναχικό «σπορ», οι καλύτερες φωτογραφίες μας συνήθως βγαίνουν όταν είμαστε με καλή παρέα.

Θα περπατήσουμε στις γειτονιές του χωριού μιλώντας για την ιστορία του και φωτογραφίζοντας τα ομορφα πετρόκτιστα σπίτια του. Θα περάσουμε από το λαογραφικό μουσείο και την εκκλησία του Αγιώργη και θα κατέβουμε από σύντομο μονοπάτι στη ρεματιά του Αγιάννη, στα Μεσοπόταμα, για να ανέβουμε και πάλι στο χωριό, στην απέναντι γειτονιά, τα Αγγελέϊκα.

Θα επιστρέψουμε στο Ονειρολόγιο όπου θα μας περιμένει λαχταριστή γουρνοπούλα, εκλεκτό τυρί, σαλάτα και ντόπιο κρασί.

Μια πρώτη επιλογή και κουβέντα για τις φωτογραφίες  θα γίνει επιτόπου. Οι φωτογραφίες όσων επιθυμούν θα φορτωθούν σε σκληρό δίσκο και θα γίνει, σε άλλο χρόνο, επισταμένη ξιολόγησή τους από τον συντονιστή του μαθήματος.

Επιλεγμένες φωτογραφίες θα δημοσιευθούν επίσης στο site της ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. 5ΕΝΤΕ. Επίσης, εφόσον συμφωνήσουν οι συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν σε μια ιδιαίτερη και προτότυπη έκθεση-έκπληξη.

Την δράση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά μεγαλύτερα των 7 χρόνων.

 

Συντονιστής της δράσης θα είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία από το 1986.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, στην ΝΕΛΕ Δήμου Ζωγράφου και στον Φωτογραφικό Κύκλο Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της δεύτερης περιόδου της Φωτοτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Αθήνας, από το 1986 ως το 2001, όπου και δίδασκε φωτογραφία. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1999 της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτογράφοι», το 2006 της Φωτογραφικής Ομάδας «Ένοπτρον» και το 2007 της Φωτογραφικής Ομάδας «Οbscura».

Έχει διδάξει φωτογραφία την περίοδο 1988-2001 στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, την περίοδο 2003-2005 στο ΚΕΕ Τρίπολης και το 2005-2006 στην Φωτογραφική Ομάδα «Ένοπτρον»

Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις, το 1999 στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση» το 2004 στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και το 2008 επίσης στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση».

Έχει συμμετάσχει σε 24 Ομαδικές Εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, την Μυτιλήνη, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. (Στις περισσότερες από αυτές ήταν και επιμελητής της έκθεσης).

Έχει συμμετοχή σε οχτώ Ομαδικά Λευκώματα Φωτογραφίας, ενώ το 1999 εξέδωσε  Λεύκωμα – Κατάλογο Έκθεσης με τίτλο «The Soft Parade».

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Κείμενο και Εικόνα» και «Μετρό». Επίσης, φωτογραφίες του συνόδευαν για τέσσερις Κυριακές τα κείμενα στο Λογοτεχνικό Ένθετο της «Κυριακάτικης Αυγής».

Φωτογραφίες του δημοσιεύονται στο site: www.gkarajoh.wixsite.com/photo

 

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:

Στο τηλέφωνο 6972-582918

ή στο email: info@5ente.com

 

 

ΚΟΣΤΟΣ:

  • 20 Ευρώ το άτομο.

  • Για παιδιά έως 13 ετώνη χρέωση είναι 10 Ευρώ.

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνεται το φαγητό, το μάθημα φωτογραφίας, η επιλογή και ο σχολιασμός των φωτογραφιών και τέλος, ανάρτησή τους στο site της 5ΕΝΤΕ.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: (Φυσικά η μηχανή ή το κινητό σας και)

  • Σακίδιο πλάτης

  • Μπουφάν

  • Παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία.

 

 

Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

899=03-12-18_1110840 copy.jpg
895=18-11-18_1110667 copy.jpg
895=18-11-18_1110668 copy.jpg
bottom of page