top of page

Το 5ο Arcadian Screenings στο Άστρος

21-23 Φεβρουαρίου 2020

Για πρώτη φορά το διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ Arcadian Screenings φιλοξενείται στο Άστρος σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, την Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ και την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Χώρος προβολής η Αίθουσα Τελετών του Γενικού Λυκείου Άστρους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/2/2020

 

19:30

 

 

Λεωφόρος Sonnenallee

(94΄), 1999, Γερμανία

Σκηνοθεσία: Leander Haußmann

 

Πρόκειται για την ιστορία ενηλικίωσης του 17χρονου Michael ή Micha που μεγαλώνει στη δεκαετία του '70, στην πλευρά της λεωφόρου Sonnenallee που βρίσκεται στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Περνά το χρόνο του με φίλους, ακούει απαγορευμένη pop μουσική και προσπαθεί να κερδίσει την αγάπη της Miriam, επιδεικνύοντας τον εαυτό του ως επαναστάτη.

Η ταινία μάς γυρίζει πίσω στην Ανατολική Γερμανία και παρουσιάζει με χιούμορ και συναίσθημα τη ζωή των νέων Βερολινέζων που η τύχη το 'φερε να μεγαλώνουν στο ανατολικό μέρος της "Λεωφόρου του ήλιου" (Sonnenallee). Μιλά για τις καθημερινές τους περιπέτειες με τους φύλακες του τείχους και τους δυτικογερμανούς φίλους και συγγενείς τους. Μιλά επίσης για τα όνειρα, για τα απαγορευμένα τραγούδια και χορούς, αλλά και για τον μεγάλο έρωτα που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα. Μια ταινία γεμάτη από pop και rock μουσική της δεκαετίας του '70, που έκανε Δυτικούς και Ανατολικούς στη  Γερμανία να γελάσουν με την καρδιά τους.


Απέσπασε 6 βραβεία και 2 διακρίσεις σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Trailer: https://youtu.be/Js9DphJ8JXU

21:10

 

 

THE KING’S CHOICE

 (130 min), 2016, Νορβηγία

Σκηνοθέτης: Erik Poppe


Η ταινία The King’s  Choice βασίζεται στην αληθινή ιστορία για τις τρεις δραματικές μέρες του Απριλίου του 1940, όταν  στο βασιλιά της Νορβηγίας παρουσιάζεται ένα αδιανόητο τελεσίγραφο από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις: Παραδοθείτε ή πεθάνετε!

Με τη Γερμανική Πολεμική Αεροπορία και τους στρατιώτες να τους κυνηγούν, η Βασιλική Οικογένεια αναγκάζεται να φύγει από την πρωτεύουσα. Αποφασίζουν να χωρίσουν χωρίς να ξέρουν αν θα ιδωθούν μεταξύ τους και πάλι. Η πριγκίπισσα  Märtha της Νορβηγίας αφήνει τη Νορβηγία με τα παιδιά και αναζητούν καταφύγιο στη Σουηδία, ενώ ο βασιλιάς Haakon και ο πρίγκιπας Olav παραμένουν για να πολεμήσουν τους Γερμανούς. Μετά από τρεις μέρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποφύγει τους Γερμανούς, ο Βασιλιάς

Haakon παίρνει την τελική του απόφαση. Αρνείται να συνθηκολογήσει, ακόμα κι αυτό μπορεί να κοστίσει την ζωή τη δική του, της οικογένειάς του αλλά και πολλών Νορβηγών.

 

Trailer: https://youtu.be/rNtu-bCGi18

ΣAΒΒΑΤΟ 22/2/2020

 

19:30

 

 

 

Δύο τη νύχτα - 2Night,שניים בלילה

Ρομαντική κομεντί, 2011, 87’

Σκηνοθεσία: Roi Werner

Σενάριο: Yaron Brovinsky, Roi Werner

Πρωταγωνιστούν:  Yaron Brovinsky, Keren Berger, Omer Barnea

Σε μια πόλη όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν, ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν.

Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Οδησσού 2011

Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου Παρισιού 2011

 

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=g8LwDkcCBLM  

 

 

21:15

 

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Σκηνοθεσία: Μάρκο Γκαστίν

 

Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους... ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: ελπίδα ή αποδοχή;

Ντοκιμαντερίστας που αναζητά τα θέματά του μέσα στη νεοελληνική καθημερινότητα (των δικαστηρίων στο «Θέμις», των εκλογών στο «Δημοκρατία, ο Δρόμος του Σταυρού»), ο Ελληνογάλλος Μάρκος Γκαστίν βρέθηκε μπροστά σε μερικές συναρπαστικές ιστορίες, όταν πριν από χρόνια έμεινε κλινήρης επί δύο μήνες σε δωμάτιο του ΚΑΤ.

Επιστρέφοντας εκεί, ακολουθεί με την κάμερά του μια χούφτα ασθενείς που νοσηλεύονται ύστερα από σοβαρά ατυχήματα στην κλινική αποκατάστασης του ίδιου νοσοκομείου και προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Αγωνία, απογοήτευση κι ελπίδα συναντιούνται σε ένα θάλαμο νοσηλείας, με τον διακριτικό και αόρατο ως κινηματογραφική παρουσία Γκαστίν να μετατρέπει τα ιατρικά περιστατικά του σε ευαίσθητα, συγκινητικά ανθρώπινα δράματα πάνω στην αποδοχή όλων όσα μας επιφυλάσσει μια καθ’ όλα απρόβλεπτη πραγματικότητα.

 

Trailer: https://youtu.be/NziJkzapd7c

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/2020

 

 

18:45

 

Loosing Hope, Making Hope

34΄, Ελλάδα

 

 

 

19:30

 

UnderDog

97’, Σουηδία

 

Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο.

H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι.

Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της.

Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

 

Trailer: https://youtu.be/AXUy1Lfo-4w

 

 

21:10

 

 

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΧΟΥΡΜΑΔΙΑ

Σκηνοθέτης: Σταύρος Τσιώλης

 

Δυο φίλοι, αλλά αντίζηλοι στον έρωτα, ψάχνουν να βρουν στην Πελοπόννησο μια χουρμαδιά, που αποτελεί απόδειξη της ενοχής ή της αθωότητας του ενός στο αν ήταν εραστής ή όχι με τη γυναίκα του άλλου.

Ο Παναγιώτης (Αργύρης Μπακιρτζής) και ο Γιάννης (Λάζαρος Ανδρέου) είναι δύο καλοί φίλοι, αλλά και αντίζηλοι στα ερωτικά. Ο ένας είναι έμπορος, ο άλλος σολίστας βιολιστής, ο ένας ψηλός κι αδύνατος, ο άλλος κοντός και χοντρός, ο ένας αυταρχικός, ο άλλος συγκαταβατικός. Και οι δυο μαζί φτιάχνουν ένα αμίμητο κωμικό ζευγάρι που περιπλανάται στην Πελοπόννησο, αναζητώντας μια χουρμαδιά που θα αποδείξει την ενοχή ή την αθωότητα της συζύγου του ενός κι ενδεχομένως ερωμένης του άλλου. Οδηγός τους είναι μια παλιά φωτογραφία που απεικονίζει τη γυναίκα του Παναγιώτη, τη Μαρία, στην αγκαλιά του Γιάννη, κάτω από μια χουρμαδιά. Ωστόσο, στην περιοχή όπου ψάχνουν δεν υπάρχουν χουρμαδιές...

Η ταινία, ανάμεσα στην ταξιδιωτική κωμωδία και την περιπέτεια δρόμου, δανείζεται την ελαφράδα και τη μελαγχολία, τη συντροφικότητα και τη μοναξιά, τα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα του πρωταγωνιστικού δίδυμου.

Εικόνα1.jpg
Εικόνα2.jpg
Εικόνα3.jpg
Εικόνα4.jpg
Εικόνα5.jpg
Εικόνα7.jpg
bottom of page