top of page
IMG_20220427_145802 a.jpg

Πεζοπορία Άνω Δολιανά – Οινοποιείο Τσέλεπου

Το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο κατάλληλη εποχή για πεζοπορία στην πανέμορφη φύση του Πάρνωνα. Σας προτείνουμε λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα μέσα σε αυτή. Μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 9 χιλιομέτρων, εύκολη με πολλές εναλλαγές όσον αφορά την βλάστηση.

Θα συναντηθούμε στα Άνω Δολιανά στις 10 το πρωί. Στο χωριό θα μεταβείτε με δική σας φροντίδα.

Υπεύθυνος συνοδός θα είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, που είναι Συνοδός Βουνού και μέλος της Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ, με τη φροντίδα της οποίας έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται το Δίκτυο Μονοπατιών Άνω Δολιανών.
Θα ακολουθήσουμε το κατηφορικό μονοπάτι που μας οδηγεί στη ρεματιά του Αγιάννη και θα περπατήσουμε για λίγο δίπλα στο ρυάκι, πατώντας πάνω στο παχύ στρώμα των πεσμένων φύλλων.

Σε περίπου ένα χιλιόμετρο θα συναντήσουμε το μονοπάτι “Το Δραστήριο Κατσίκι», που πήρε το όνομά του από την πεζοπορική ομάδα, τα μέλη της οποίας δούλεψαν μαζί μας για να το καθαρίσουμε και να το σηματοδοτήσουμε. Καθώς το ακολουθούμε μπροστά μας διακρίνουμε την απέραντη θέα προς το οροπέδιο της Τρίπολης και πίσω μας το πανέμορφο χωριό των Άνω Δολιανών «κρεμασμένο» στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξωκλήσι του Αϊ Στράτηγου, μέσα από αγροτικό δρόμο και παλιό μονοπάτι, κάτω από τις πυκνές φυλλωσιές του καστανοδάσους της περιοχής. Ο Αϊ Στράτηγος είναι ένα γραφικό εκκλησάκι, κτισμένο στη θέση αρχαίου ιερού, με μια πολύ φιλόξενη αυλή όπου θα σταματήσουμε για να ξεκουραστούμε.
Με νέες δυνάμεις θα φτάσουμε στη ρεματιά του Γαρεάτη ποταμού, όπου θα περπατήσουμε για περίπου ένα χιλιόμετρο στην ξερή κοίτη του κάτω από γιγάντια πλατάνια για να φτάσουμε σε ένα άλλο ξωκλήσι, την Παναγία την Κουβλιώτισσα, η οποία έχει χτιστεί στη θέση αρχαίου ιερού αφιερωμένου στον Πάνα.

Το τελευταίο κομμάτι μέσω αγροτικού δρόμου θα μας οδηγήσει στους αμπελώνες του Κτήματος Τσέλεπου.
Θα περιηγηθούμε για λίγο ανάμεσα στα κλίματα και θα καταλήξουμε στο Οινοποιείο Τσέλεπου που θα μας φιλοξενήσει. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το εξαιρετικό κρασί που παράγεται εκεί και θα ξεναγηθούμε στο κελάρι του οινοποιείου μαθαίνοντας κάποια από τα μυστικά της οινοποίησης.

Στο τέλος της δραστηριότητας με φροντίδα της Κοιν.Σ.Επ. 5ΕΝΤΕ οι οδηγοί θα μεταβούν στα Άνω Δολιανά για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Κόστος

Για την πεζοπορία:

Ενήλικες-10 Ευρώ το άτομο

παιδιά-8 Ευρώ το άτομο

* Για παιδιά κάτω των 12 ετών η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο κάθε παιδί πρέπει να συνοδεύεται από έναν ενήλικα.

Για την ξενάγηση στο Οινοποιείο: 5 Ευρώ το άτομο, περιλαμβανομένης της δοκιμής ενός κρασιού για τους ενήλικες. Η συμμετοχή στην ξενάγηση για τα παιδιά είναι δωρεάν.

Ελάχιστη συμμετοχή:

10 άτομα ή 150 Ευρώ

 

Απαραίτητος εξοπλισμός:

- παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία

- αντιανεμικό

- καπέλο

- αντιηλιακό

- 1,5 λίτρα νερό

- σακίδιο

- μπατόν

 

Διάρκεια

  • 4 ώρες

 

- Φιλικό για παιδιά

- Επιτρέπονται τα κατοικίδια.

 

 

# παρακαλώ ενημερώστε μας για τυχόν προβλήματα υγείας ή αλλεργίες

 

Περισσότερες πληροφορίες 6972582918

 

#Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6972582918 ή στο email: info@5ente.com

 

Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

bottom of page