top of page

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΔΟΛΙΑΝΑΤην Κυριακή 20 Νοεμβρίου σας προσκαλούμε στα Άνω Δολιανά για έναν φωτογραφικό περίπατο στα χρώματα του φθινοπώρου.

Σημείο συνάντησης το καφενείο Ονειρολόγιο στο κέντρο του χωριού στις 10 το πρωί.

Η διαδικασία φωτογράφισης έχει γίνει πια πολύ εύκολη και όλοι μπορούν να βγάλουν μια φωτογραφία. Για να γίνει όμως αυτή η φωτογραφία καλύτερη και για τον καθένα ιδιαίτερη υπάρχουν μερικά μικρά «μυστικά», που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Επίσης, αν και είναι μοναχικό «σπορ», οι καλύτερες φωτογραφίες μας συνήθως βγαίνουν όταν είμαστε με καλή παρέα.

Θα περπατήσουμε στις γειτονιές του χωριού μιλώντας για την ιστορία του και φωτογραφίζοντας τα ομορφα πετρόκτιστα σπίτια του. Θα περάσουμε από το λαογραφικό μουσείο και την εκκλησία του Αγιώργη και θα κατέβουμε από σύντομο μονοπάτι στη ρεματιά του Αγιάννη, στα Μεσοπόταμα. Τα πανύψηλα πλατάνια και οι γέρικες καστανιές θα προσφέρουν το κατάλληλο σκηνικό για εντυπωσιακές εικόνες. Τα πολύχρωμα φθινοπωρινά φύλλα θα τις αναδείξουν και, αν είμαστε τυχεροί να επικρατεί η ομίχλη που συχνά ανεβαίνει στη ρεματιά, οι φωτογραφίες μας θα απογειωθούν. Στη συνέχεια, από φιδογυριστό μονοπάτι θα ανέβουμε και πάλι στο χωριό, στην απέναντι γειτονιά, τα Αγγελέϊκα.

Θα επιστρέψουμε στο Ονειρολόγιο όπου θα μας περιμένει κέρασμα με τσίπουρο, ρακόμελο ή τσουκαλόκαυτο και ιδιαίτερο μεζεδάκι.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τις φωτογραφίες και κάποιες από αυτές θα δημοσιευθούν στο site και στα social media της ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. 5ΕΝΤΕ .

Την δράση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά μεγαλύτερα των 7 χρόνων.


Συντονιστής της δράσης θα είναι ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία από το 1986.

Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, στην ΝΕΛΕ Δήμου Ζωγράφου και στον Φωτογραφικό Κύκλο Αθηνών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της δεύτερης περιόδου της Φωτοτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Αθήνας, από το 1986 ως το 2001, όπου και δίδασκε φωτογραφία. Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος το 1999 της Φωτογραφικής Ομάδας «Φωτογράφοι», το 2006 της Φωτογραφικής Ομάδας «Ένοπτρον» και το 2007 της Φωτογραφικής Ομάδας «Οbscura».

Έχει διδάξει φωτογραφία την περίοδο 1988-2001 στον Φωτογραφικό Τομέα Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθήνας, την περίοδο 2003-2005 στο ΚΕΕ Τρίπολης και το 2005-2006 στην Φωτογραφική Ομάδα «Ένοπτρον»

Έχει στο ενεργητικό του τρεις ατομικές εκθέσεις, το 1999 στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση» το 2004 στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και το 2008 επίσης στην Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση».

Έχει συμμετάσχει σε 24 Ομαδικές Εκθέσεις στην Αθήνα, την Πάτρα, την Μυτιλήνη, την Τρίπολη και την Καλαμάτα. (Στις περισσότερες από αυτές ήταν και επιμελητής της έκθεσης).

Έχει συμμετοχή σε οχτώ Ομαδικά Λευκώματα Φωτογραφίας, ενώ το 1999 εξέδωσε Λεύκωμα – Κατάλογο Έκθεσης με τίτλο «The Soft Parade».

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Κείμενο και Εικόνα» και «Μετρό». Επίσης, φωτογραφίες του συνόδευαν για τέσσερις Κυριακές τα κείμενα στο Λογοτεχνικό Ένθετο της «Κυριακάτικης Αυγής».


Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:

Στο τηλέφωνο 6972-582918

ή στο email: info@5ente.comΚΟΣΤΟΣ:

- 15 Ευρώ το άτομο.

- Δεν υπάρχει χρέωση για τα παιδιά.Ενημερωθείτε για τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ της 5ΕΝΤΕ στο https://www.5ente.com/kanones-symmetoxis

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page