top of page

«Μικροί εξερευνητές» από την ΚΟΙΝ. Σ. ΕΠ. 5ΕΝΤΕ για τους μαθητές της Σχολής Χιλλ.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Διευθυντής της Μεγάλης Σχολής των Μικρών Εξερευνητών και η Αρχιεξερευνήτρια συνάντησαν τους επίδοξους Μικρούς Εξερευνητές στο Δασικό Χωριό των Άνω Δολιανών.

Μετά την πρώτη γνωριμία τους οδήγησαν στη βάση της 5ΕΝΤΕ στο κέντρο του χωριού μέσα από μονοπάτια. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγινε ένα μικρό μάθημα βασικών κανόνων προσανατολισμού.

Στους μαθητές είχε δοθεί καρτελάκι με τα βασικά ανιχνευτικά σήματα.

Φτάνοντας στη βάση ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μια έκτακτη ανάγκη: οι δυο βοηθοί της Αρχιεξερευνήτριας, που είχαν πάει για να σηματοδοτήσουν το δρόμο προς τη ρεματιά αγνοούνταν. Έπρεπε να τους αναζητήσουμε.

Ακολουθήσαμε λοιπόν τα ανιχνευτικά σήματα, που με πολύ φαντασία μας είχαν αφήσει.

Τα σήματα μας οδήγησαν στη ρεματιά.

Εκεί βρήκαμε και διάφορα αντικείμενα που είχαν χάσει οι άμυαλοι βοηθοί: ένα παγούρι, ένα σακίδιο, ένα μισοφαγωμένο τοστ. Στο τέλος τους βρήκαμε να κοιμούνται σε μια αιώρα δίπλα στο ρυάκι που τους νανούρισε.

Αφού τους μαλώσαμε για την αναστάτωση που δημιούργησαν, συνεχίσαμε την πορεία δίπλα στο ρυάκι για να φτάσουμε σε σημείο που η ρεματιά γίνεται πιο πλατιά.

Εκεί είχαμε δημιουργήσει ένα «Στίβο Εκπαίδευσης Μικρών Εξερευνητών», που περιλάμβανε πέρασμα από σταθερή γέφυρα με δοκό ισορροπίας, πέρασμα από «τη γέφυρα της μαϊμούς», και τέλος διάσχιση γιγαντιαίων ιστών «αράχνης».

Αφού ξεκουράστηκαν για λίγο και προσπαθήσαμε να ακούσουμε τον ήχο που κάνουν τα φθινοπωρινά φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα συνεχίσαμε προς την «Κοσμογωνιά».

Εκεί τους δείξαμε πως να φτιάχνουν πρόχειρα καταφύγια-σκηνές από ξύλα και κλαδιά δέντρων.

Για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών, καθώς, όταν τα αφήσαμε ελεύθερα, έφτιαξαν έξι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους σκηνές.

Η ώρα είχε περάσει και το φαγητό σερβιρίστηκε.

Πολλοί από τους μαθητευόμενους Μικρούς Εξερευνητές προτίμησαν να φάνε στις σκηνές τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος η Μεγάλη Σχολή των Μικρών Εξερευνητών, όπως κάθε Μεγάλη Σχολή που σέβεται τον εαυτό της, απένειμε και το ανάλογο Πιστοποιητικό σε όσους (φυσικά σε όλους) παρακολούθησαν με επιτυχία τα μαθήματά της.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page